Funkgitarist gezocht voor eigen werk (Eindhoven)

Funkgitarist gezocht voor eigen werk

In Gitarist Gezocht in Eindhoven (Brabant). Geplaatst door gebruiker Bassplayer75 op 16-08-2023, 265 keer bekeken.

Graag wil ik een funkband gaan opzetten die eigen werk maakt, met als basis Eindhoven. Hiertoe kom ik als bassist (man, 48) graag in contact met een (slag)gitarist die samen met mij de basis voor de nummers wil gaan ontwikkelen. Van daaruit gaan we dan de rest van de band invullen (drums, toetsen, zang en blazers) en hun partijen integreren.

Doel van de (toekomstige) band is niet zozeer ‘veel optreden’, maar de nummers zelf ontwikkelen en professioneel op laten nemen. En natuurlijk zullen we ook af en toe optreden, maar daar ligt voor mij niet de nadruk op: het samen creëren is voor mij het belangrijkst.

Mijn grootste inspiratiebronnen zijn Nile Rodgers (o.a. Chic), Joe Dart en Cory Wong (o.a. Vulfpeck), maar ook artiesten als Stevie Wonder, Kool & The Gang, Tavares, KC & The Sunshine Band, Jamiroquai en Dirty Loops.

De afgelopen 20 jaar heb ik meerdere succesvolle bands opgezet en hiervoor ook het bandmanagement gedaan. Hiernaast heb ik ervaring met het schrijven van teksten en muziek. Ik speel ook gitaar en beschik over enige basiskennis m.b.t. harmonieleer.

Wie ik zoek:
- een ervaren gitarist(e) met een passie voor funk
- iemand die graag samen wil creëren i.p.v. coveren
- iemand die zich kan vinden in ‘eigen muziek ontwikkelen en opnemen is belangrijker dan veel optreden’

Lijkt dit jou iets? Dan hoor ik graag van je!