Allerlei muzikanten gezocht, vanuit het hele land (Het hele land)

Allerlei muzikanten gezocht, vanuit het hele land

In Overige Muzikanten Gezocht in Het hele land (Utrecht). Geplaatst door gebruiker Joost12345 op 24-01-2024, 92 keer bekeken.

Hallo allemaal,

Voor 2024 hebben een vriend en ik ons voorgenomen een album op te nemen. Het is de bedoeling om voor elk nummer een ander genre te nemen, denk hierbij aan Rock, Country, Jazz, Blues, Funk etc.

Zelf spelen we bas en gitaar, we zijn op zoek naar verschillende muzikanten (genres zijn zelfs wel aan te passen aan instrumenten). Ben je zanger/zangeres, pianist/toetsenist, drummer/percussionist, blazer, strijker of wat dan ook, in principe is ieder instrument welkom.

Het idee is om te werken in een online omgeving waarin iedereen zijn/haar idee/sporen kan toevoegen. Het maakt niet uit wie het beginidee heeft, dat kan een baslijn, riff, drumritme, melodie of een tekst zijn. Het is de bedoeling dat iedereen zijn/haar spoor (of sporen) toevoegt. M.a.w. als het album 10 nummers moet voortbrengen, zullen er dus 10 'werkideeën' rondgaan, waarbij iedereen zijn/haar idee gewoon als spoor kan toevoegen, tot er een geheel ontstaat. Het voordeel is dat dit op afstand kan en dat reizen dus niet nodig is.

We staan nog in een beginfase, zelfs het medium is nog niet afgesproken. We zoeken niet perse naar virtuozen (sporen en takes genoeg!) maar wel naar muzikanten die voldoende fantasie en zin hebben om zelf een partij te bedenken (hoe klein dan ook) en dat te kunnen opnemen per spoor.

Het doel is het album eind 2024 compleet te hebben.

We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Groeten, Joost