Songwriter zoekt muzikanten/band (Groningen)

Songwriter zoekt muzikanten/band

In Gitarist Zoekt Band in Groningen (Groningen). Geplaatst door gebruiker Bas Blondeau op 18-02-2024, 61 keer bekeken.

Mijn naam is Bas Blondeau en ik ben 26 jaar. Ik ben een gitarist en tevens bassist uit Groningen die inmiddels veel (concept-)nummers heeft geschreven en dit verder wil uitwerken door een volwaardige band op te richten of tot toe te treden. Hiervoor zoek ik in eerste instantie een zanger, drummer, bassist en optioneel nog een gitarist. Ik zie voor mijzelf dus vooral een rol als gitarist, maar wil eventueel ook met bassen afwisselen. Ik bezit dan ook zowel een gitaar als basgitaar.

Ik speel sinds mijn 11e gitaar en heb enige ervaring met spelen in bands. Qua rol als gitarist heb ik niet per se lead of rythm in gedachte; ik hou namelijk van afwisseling en vindt het belangrijk dat iedereen en elk instrument een prominente en creatieve rol heeft in de muziek die ik/wij schrijven en waarbij ieder lid zich comfortabel voelt bij diens rol en de muziek die gemaakt wordt. Indien nodig heb ik evt. al een bandnaam.

Om mijn muziekrichting te omschrijven zijn mijn grootste muzikale invloeden Alice in Chains, Slash, Guns 'n Roses, Intwine, Muse, Rage Against the Machine, Pearl Jam, Audioslave, The Cult en Royal Blood. De muziek die ik inmiddels heb geschreven valt dan ook grotendeels onder de stijlen grunge en (hard)rock, echter combineer ik ook graag andere muziekstijlen.

Qua zanger zoek ik idealiter iemand in de stijl van Layne Staley (Alice in Chains), Roger Peterson (Intwine), Eddie Verder (Pearl Jam) en/of Chris Cornell (Soundgarden/Audioslave), maar dit is uiteraard een voorkeur en geen eis.
Qua bassist zoek ik idealiter iemand in de stijl van Chris Wolstenholme (Muse), Tim Commerford (Rage Against the Machine/Audioslave) en/of Mike Starr. Nogmaals is dit louter een voorkeur en geen eis.

Ik werk momenteel 32 uur per week en sport daarnaast ook. Ik ben voornemens om de muziekcarrière serieus op te pakken met gelijkgestemden. Het lijkt mij mooi om te beginnen bij 1 keer in de week samenkomen om te jammen en ideeën uit te wisselen.

Leeftijdscategorie: 20 tot 30 jaar