Experimenteel. minimaal, en geen 4/4 (Amersfoort e.o.)

Experimenteel. minimaal, en geen 4/4

In Gitarist Gezocht in Amersfoort e.o. (Utrecht). Geplaatst door gebruiker zevv op 21-02-2024, 136 keer bekeken.

Ik ben bassist en ik heb al vele jaren een lastig probleem, en moet daar moet nu toch echt maar eens een keer wat aan gedaan worden: ik wil graag de meer "experimentele" kant op in de muziek, maar de muzikanten waar ik normaal gesproken mee samenspeel trekken de stijl die ik zoek niet; (Wat zit je nou toch weer raar te freubelen? Wat is dat nou voor een rare maatsoort? Kunnen we nu weer gewoon Adele spelen?)

De muziek die ik zoek is ritmisch complex, minimalistisch, repetatief, climax&kippenvel;, sfeervol, soms jazzy en vooral hypnotiserend en "in the zone". Erg lastig om duidelijk te omschrijven wat ik bedoel, dus hieronder een lijstje van wat artiesten albums die de sfeer weergeven:

- Sonar: Tranceportation Vol.2, en eigenlijk al het andere van deze band.

- Dawn of Midi: het enige album dat ze hebben gemaakt: Dysnomia. Meesterlijk.

- Steve Reich: Dat valt eigenlijk onder "klassiek"? Kies maar wat!

- Bohren & der club of Gore: extreeeeeem lang..za...me.. jazz. fantasisch sfeervol.

- Tool: want die kunnen er ook wat van!

Ik hoop wat mensen bij elkaar te krijgen - in ieder geval een drummer of percussionist en een gitarist - om een keer een luie zondagmiddag te vullen en te zien of hier potentie in zit; ik denk dat het het handigste is om dan een paar nummers uit bovenstaande lijst te kiezen als startpunt, en dan zien we wel hoe verder.

Mijn uiteindelijk doel zou zijn om hier iets regelmatigs van te maken; ik heb zelf absoluut geen pretenties tot optredens of opnames, maar als anderen dit belangrijk vinden ga ik niets tegenhouden natuurlijk. Ik ben zelf 48, maar leeftijd boeit me niet echt, muziek is muziek!