Drummer en (contra)bassist gezocht voor Roots/Americana project (Kampen (of daarbuiten))

Drummer en (contra)bassist gezocht voor Roots/Americana project

In Drummer Gezocht in Kampen (of daarbuiten) (Overijssel). Geplaatst door gebruiker Nickdevries op 25-06-2024, 65 keer bekeken.

Samen met de zangeres (dertiger) waarmee ik (veertiger) ook een akoestisch duo vorm, ben ik op zoek naar een (contra)bassist en een drummer die interesse hebben om muziek te maken in de stijl van Eilen Jewell. Contra staat tussen haakjes, want dat past qua stijl het beste, maar is ook veel gedoe. :-)

De stijl hangt een beetje tussen Roots, Americana, Jazzy, Swing, Blues met Rockabilly invloeden.

Het stijltje waar wij op mikken is te horen in de volgende nummers van Jewell, check maar even op Spotify.

Voorbeelden:
Green River
Rain Roll in
Rio Grande
It's Your Voodoo Working.

We hebben zelf apparatuur die ook makkelijk uitbreidbaar is, de basis is de EV Evolve 50. Ook hebben we een groot netwerk, waardoor we wel op aardig wat optredens kunnen rekenen.

Het idee is om lekker compact en beheerst te kunnen spelen op veel plekken, kleine cafetjes op festivals, op straat. Denk ook aan een setting met bijvoorbeeld alleen een snare of cajon ala Stray Cats.

Ons doel is serieus en regelmatig optreden. We zoeken een repertoire dat voor ons interessant is, maar dat ook een algemeen publiek weet te vermaken. Dus bijvoorbeeld ook door bekende covers in een wat meer credible jasje te gieten. En met wat meer Rock 'n Roll georienteerde nummers is het ook leuk het publiek op de dansvloer te krijgen.

Enige ervaring, zelfredzaamheid en discipline is wel vereist met betrekking tot het instuderen van de nummers. We willen zo snel mogelijk optreedklaar zijn.

Qua leeftijdscategorie hebben we geen voorkeur, maar ergens tussen de 25 en 50 sluit wellicht het beste aan. Contact opnemen mag ook via: 06-15881944.