Muziekkorps Euphonia zoekt dirigent (Geldrop)

Muziekkorps Euphonia zoekt dirigent

In Dirigent Gezocht in Geldrop (Brabant). Geplaatst door gebruiker Euphonia Geldrop op 18-06-2024, 44 keer bekeken.

Euphonia Geldrop zoekt dirigent
Beschikbaar sinds: 01 JUN 2024
Sluiting aanmeldingstermijn: 30 AUG 2024
Vereniging: Muziekkorps Euphonia - Geldrop (Noord-Brabant)
Speelniveau: 3e divisie
Repetitie op: zaterdag - avond
Geldrops Muziekkorps Euphonia zoekt een enthousiaste dirigent
Muziekkorps Euphonia is op zoek naar een nieuwe dirigent die kan beginnen per medio oktober 2024. Het fanfareorkest bestaat uit circa 30 spelende leden. Het plezier in het samen muziek maken staat voorop. In ons repertoire proberen we voor elk wat wils op te nemen waardoor uitdagende concertstukken en moderne gearrangeerde muziek bijeenkomen.
Gezelligheid is voor ons belangrijk. De repetities zijn op zaterdagavond van 18 uur tot 20 uur, onderbroken door een pauze waarin we kunnen bijpraten. Mocht de dirigent incidenteel andere verplichtingen op zaterdagavond hebben dan kan in onderling overleg met de repetitietijd worden geschoven. De repetities zijn in Gemeenschapshuis Zesgehuchten, Papenvoort 1 in Geldrop.
In 2024 vieren wij het 75-jarig bestaan van ons korps. Een aantal keren per jaar geven wij een concert, waarbij we eens per twee jaar een concert met bijzonder karakter willen organiseren (promsconcert, dansconcert o.i.d.).
Euphonia heeft, naast het fanfareorkest, een percussiegroep met ongeveer 10 leden en een eigen instructeur en een blaaskapel gevormd uit leden van het fanfareorkest. Verder is er in samenwerking met het Geldrop Muziek Corps (harmonieorkest) een opleidingsorkest met ongeveer 30 leden in opleiding en 10 meespelende leden onder leiding van een eigen dirigent (tevens vervangend dirigent voor het fanfareorkest).
Van onze nieuwe dirigent vragen we het volgende:
· De benodigde vakdiploma’s voor dirigent fanfareorkest of in opleiding daarvoor zijn;
· De capaciteiten om een orkest enthousiast aan te sturen en de muzikanten aan te moedigen en te motiveren;
· Actieve deelname aan de muziekcommissie.
Onderdeel van de selectie is een proefdirectie.
Informatie
Voor meer informatie