Vocaal ensemble Vivavoce zoekt inspirerende koordirigent (m/v) (Wageningen)

Vocaal ensemble Vivavoce zoekt inspirerende koordirigent (m/v)

In Dirigent Gezocht in Wageningen (Gelderland). Geplaatst door gebruiker jbierkens op 22-06-2024, 78 keer bekeken.

Vocaal Ensemble Vivavoce uit Wageningen is op zoek naar een enthousiaste dirigent die ons kan inspireren en uitdagen bij het uitvoeren van klassieke muziek.

Over Vocaal Ensemble Vivavoce

Vivavoce is een open en betrokken koor dat graag een uitdaging aangaat. We bestaan uit een mix van jonge en oudere leden (±25-60 jaar) die op niveau muziek maken, gezelligheid en vriendschappen in het koor belangrijk vinden. De stad Wageningen is onze uitvalsbasis en in en om deze stad willen we graag met onze muziek mensen verbinden en ontroeren.

We repeteren eens per drie weken op zondag en zingen twee tot drie projecten per jaar. Na afloop van de repetities is er een borrel in één van de gezellige kroegen in het centrum. Naast de reguliere projecten organiseert Vivavoce jaarlijks in de zomer een muzikale week in het buitenland, waar een groot aantal koorleden aan meedoet.

Op repetities wordt bij voorkeur gewerkt aan de muzikale interpretatie en koorklank (volgens onze huidige dirigent “vol, rond en doorzichtig”). De bezetting van het koor (±24-40 leden, met een grote vaste basis) varieert afhankelijk van het repertoire. Het repertoire is zodanig dat leden uitdaging hebben en het thuis moeten voorbereiden. Afwisselend zingen we a capella of met een ensemble of orkest. Vernieuwende programma’s, gecombineerd met andere disciplines als dans, film of verteller, worden afgewisseld met klassiekers zoals de passies van Bach.

Profiel van de dirigent

We zoeken een energieke en sociale dirigent, die niet alleen voor, maar ook in de groep staat. Vivavoce heeft diverse commissies die de dirigent ondersteunen en graag gelijkwaardig met elkaar communiceren. Je durft veel te vragen van het koor en hebt het lef om het beste in ons naar boven te halen, zonder de sfeer uit het oog te verliezen.

Voor meer informatie zie de vacature op https://www.vivavoce.nl

Vivavoce in Wageningen viert kerst 2023