Bassist op zoek naar muzikanten om band of project op te starten (Rotterdam)

Bassist op zoek naar muzikanten om band of project op te starten

In Bassist Zoekt Band in Rotterdam (Zuid-Holland). Geplaatst door gebruiker Dragolich op 08-05-2024, 82 keer bekeken.

Ik ben op zoek naar mensen om wat nieuws op te starten in de buurt van Rotterdam. Of het een band of project wordt maakt me niet zo uit. In het geval dat het een project wordt, is het dus ook interessant voor mensen die wel wat willen doen maar om wat voor reden dan ook geen vaste band willen. Als het een project gaat worden, lijkt het me leuk om dan per nummer met andere mensen samen te werken.

Het idee is om nummers te schrijven die in verschillende (sub)genres zijn. Of juist nummers die all over the place zijn (zoals Twelve Foot Ninja). Basis is dan wel rock/metal. Uitwerken van de nummers gebeurt dan zowel thuis als in een oefenruimte.

Ik heb al een paar nummers klaar liggen die af zijn of nog wat aan gewerkt moet worden en nog genoeg ideeën waar ik hulp bij nodig heb om ze uit te werken. Maar uiteraard gaan we niet alleen mijn ideeën uitwerken. Nummer die al af zijn, komen bij mijn vorige band vandaan. Van de gene die nog verder uitgewerkt moeten worden, is er een in de stijl van Katatonia, 1 in de stijl van Pink Floyd en een moet een horror vibe krijgen.

Waar ik in ieder geval naar op zoek ben:
Zanger(es) (sceams/grunts is een pre, maar absoluut geen vereiste)
Gitarist
Toetsenist
Drummer

Voor zang is teksten schrijven ook geen vereiste. Zanglijnen bedenken bij de teksten wel. Verder maakt me niet uit wat jou niveau is van je instrument. Zolang er in ieder geval maar een basis is en je mee kan denken aan het schrijven van nummers. Ik vind het ook belangrijker dat er een persoonlijke klik is.

Een aantal van de bands waar ik zelf o.a. naar luister en inspiratie uit haal zijn: Led Zeppelin, Rush, Ayreon, Katatonia, Opeth, Joe Bonamassa, The Who, Rival Sons, Vintage Trouble, Between the Buried and Me, Symphony X, Mastodon, Pink Floyd, Steve Hackett, Porcupine Tree, Steven Wilson, Tool, Spiritbox.

Lijkt het je wat om in zo'n band te komen of wil je juist projectmatig een nummer uitwerken? Laat het me weten. Ook als je meer vragen hebt.