Jazz drummer/producer zoekt jazz musicus! (Dieren, Gelderland)

Jazz drummer/producer zoekt jazz musicus!

In Bassist Zoekt Band in Dieren, Gelderland (Gelderland). Geplaatst door gebruiker sandertimmermans op 09-11-2023, 62 keer bekeken.

Jazzdrummer (bebop, met name) zoekt jazz(sessie)muzikanten die zelfstandig over een drumcompositie kunnen componeren.

(Contra)bas, piano, sax, trompet, gitarist.

We gaan instrumentale muziek schrijven door niet eindeloos in repetitieruimtes te zitten, maar via het volgende:

1. Je krijgt mijn professioneel opgenomen drumcompositie aangeleverd in mp3/wav. Dit betreft een compleet lied. Het schema (de structuur) van de compositie krijg je erbij aangeleverd (vb: AABC-solo-AABC-soloAABC).
2. Ben je (contra)bassist? Dan componeer je jouw baspartij als eerste over de drumpartij heen. Daarin ben je vrij. Deze nemen we samen op (of jij zelfstandig wanneer je die mogelijkheid hebt). Je componeert in een eigen gekozen 'key', die je doorgeeft zodat de saxofonist/trompetist/pianist op je kan inhaken.
Ben je geen bassist? Dan krijg je een compositie aangeleverd met drums en bas, waarover je jouw compositie mag leggen. De ' key' krijg je aangeleverd. Deze nemen we vervolgens op wanneer jij er klaar voor bent, of je neemt het thuis op en stuurt het me door.

Op deze manier kunnen ervaren muzikanten een eigen compositie schrijven en vastleggen op hoogwaardig niveau. Vervolgens is de mogelijkheid om dit op het podium te gaan spelen. Hoe/wat zal vanzelf verlopen. In de eerste instantie gaat het om het componeren van iets nieuws ipv die eindeloze jazz standards weer spelen. Degelijke composities komen o.a. op Spotify. Ik houd uiteraard rekening met je copyright/buma stemra.

Stuur me een bericht en wie weet hebben we in unieke, mooie no-time composities klaar.