Bassist(s) Gezocht voor Khruangbin Inspired Neo-Psychedelic Rock Band (Arnhem / Utrecht en omgeving)

Bassist(s) Gezocht voor Khruangbin Inspired Neo-Psychedelic Rock Band

In Bassist Gezocht in Arnhem / Utrecht en omgeving (Gelderland). Geplaatst door gebruiker rigok op 10-07-2024, 61 keer bekeken.

Hi toekomstig bandgenoot!

Ik ben op zoek naar een bassist(s) om samen een neo-psychedelic rockband op te richten.

Mijn naam is Rigo, 30 jaar oud en ik speel sinds mijn 11e gitaar akoestisch en elektrisch gitaar. Ik speel ook de bas, maar waarschijnlijk niet zo goed als jij!

Ik heb een tijd een vooropleiding gedaan voor het conservatorium, maar hier vroegtijd mee gestopt, omdat ik het toch te risicovol vond om echt in de muziek te duiken. Echter is de droom om écht iets te doen met muziek nooit verdwenen. Nu werk ik als marketeer, UX designer en data analysist voor een groot camperdeelplatform.

Ik vind het leuk om zelf muziek te maken, maar ik merk dat ik hier wel wat hulp bij kan gebruiken. Alles in mijn eentje doen is erg veel werk naast mijn huidige baan.

De muziek die ik samen wil maken is geïnspireerd op onder andere deze bands:
- Khruangbin (favo band)
- Hermanos Gutiérrez
- KATZROAR
- BALTHVS
- Arc de Soleil
- Men I Trust
- Common Saints

Hier een mooi spotify-lijstje:
https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1E8M9BR7EV52oh?si=350c862c84c44b1a

Het idee is om serieus aan de slag te gaan met de band. Te kijken of we samen een eigen album kunnen maken om vervolgens met onze eigen muziek op te treden in het weekend.

Ik ben bij voorkeur op zoek naar een bassist(s) die het leuk vindt om dikke baslijntjes te maken, en op te nemen (via Ableton of een ander programma) en ook vocals erbij kan doen. Ik wil liever niet dat je al in een ander band zit en de voorkeur gaat uit naar iemand die dit ook naast zijn/haar werk wil doen.

Het idee is om voornamelijk op afstand samen muziek te maken en dan eens in de zoveel tijd te repeteren. Met Ableton is dat tegenwoordig heel gemakkelijk. Ik maak de drum beats met EZDrummer 3, jij dikke baslijntje en ik speel vervolgens gitaar eroverheen - daarna maken we het af in Ableton.

Geïnteresseerd of wil je meer info? Stuur me even een berichtje! Dan kunnen we een keer appen/bellen/kennismaken.
Leeftijdscategorie: 30 tot 40 jaar