Altsaxofonist gezocht (Amsterdam)

Altsaxofonist gezocht

In Saxofonist Gezocht in Amsterdam (Noord-Holland). Geplaatst door gebruiker Carla de Roode op 22-11-2023, 261 keer bekeken.

Saxofoonkwartet BORA blaast en raast… momenteel als trio. Zoals een boom in de herfst zijn blaadjes verliest, zijn wij onze altsaxofonist kwijtgeraakt.

Maar dat kan natuurlijk niet!

Welke ervaren speler komt ons versterken op altsaxofoon? We zoeken iemand die het leuk vindt om van nootjes muziek te maken. Onze werkwijze: thuis partijen voorbereiden, die samen onder elkaar zetten en dan het muzikale avontuur aangaan. We zijn amateurs, maar niet amateuristisch. Voor de basis en de melodiepartij wordt gezorgd, de tweede en derde stem mogen lekker ‘kleuren’. Jij hebt een veelzijdige rol, want je speelt ook melodieën en tegenmelodieën. Als je kunt improviseren: niet verplicht, maar er is ruimte voor. Onze muzikale smaak is niet in één genre te vatten. Jij staat voor je eigen stem, er is geen rug om je achter te verschuilen. Vol in de wind met Bora. Dus wat moet je kunnen: grooven, fraseren en zuiver spelen, met een goed oor voor de andere stemmen.
Je krijgt er veel voor terug. Wij doen niet aan virtuoos gefladder, maar halen vooral veel klank uit vier prachtige instrumenten. En dan treden we op.

Durf jij het aan?

De repetities zijn op maandagavond in Amstelveen. Niet wekelijks. We slaan wel eens over om op een dagrepetitie in Elspeet samen de diepte in te gaan. Dit is allemaal nader op elkaar af te stemmen.