Bassist zoekt drummer met liefde voor alternative 80's (Enkhuizen)

Bassist zoekt drummer met liefde voor alternative 80's

In Drummer Gezocht in Enkhuizen (Noord-Holland). Geplaatst door gebruiker Jesse den Drijver op 23-01-2024, 105 keer bekeken.

Hallo,

Ik ben Jesse, 28 jaar, woon momenteel in Enkhuizen, en ik speel bass en zing. Ik ben op zoek naar een drummer die een 2 mans band zou willen beginnen. Iemand waarmee ik snel beslissingen kan maken en niet ieder dingetje een half uur wilt overpeinzen. Niet te veel denken maar doen. Ik werk liever met iemand die bij wijze van met vol enthousiasme op een Hayman kitje speelt dan een extreem kritische audiofiel met een thuisstudio van 15 ruggen. Gearfreaks zit ik niet op te wachten. De typerende 16e noot high-hat patterns van bijvoorbeeld New Order - Age of Consent zijn wel iets wat je moet kunnen. Als laatste geen double bass pedaal a.u.b.
Tot zo ver mijn eisen :)

Drumcomputer of elektrische drumkit is ook prima. Ik heb 7 nummers geschreven (zowel Engels als Nederlandstalig) die ik graag zou willen opnemen, en misschien daarna gigs doen. Ik werk momenteel met Ableton en heb ruim ervaring met mixen. Om teleurstellingen te voorkomen is het goed om te vermelden dat ik niet altijd even strak speel en nooit zangles heb gehad.

Genres zijn zware postpunk, goth, kille coldwave, maar ook wat uplifting shoegaze. Er zit ook 1 nummer bij met screamo en black metal invloeden (met dubbel tempo outro). Ik kan ook nog een klein beetje gitaar spelen en toetsen spelen wat zeker van pas kan komen tijdens opnames, maar bassen gaat mij het best af. Er is hier voor goedkoop een oefenruimte beschikbaar, maar ik heb een auto en ben bereid te reizen mocht Enkhuizen te ver zijn voor jou. Lijkt je dit een leuk plan neem dan contact met mij op :)

Invloeden:
Lowlife
The Sound
The Chameleons
The Wake
The Names
The Div
The Essence
De Brassers
Desinteresse
Cymbaline
Trisomie 21
Molchat Doma
Buerak
Joy Division
Sad Lovers and Giants
Siouxsie and the Banshees
Siglo xx
Clan of Xymox
Pink Turns Blue
Black Marble
Current Joys
Slowdive
My Bloody Valentine
Sunny Day Real Estate
Suis La Lune
Sore Eyelids
Ramlord


Groeten Jesse

Leeftijdscategorie: 20 tot 30 jaar

Eerste geschreven nummer, eerste uitprobeersel (was nog niet af)