Kleinkoor Castricum zoekt dirigent (Castricum)

Kleinkoor Castricum zoekt dirigent

In Dirigent Gezocht in Castricum (Noord-Holland). Geplaatst door gebruiker Kleinkoor Castricum op 18-03-2024, 89 keer bekeken.

Opgericht in 1980 telt ons koor momenteel 30 leden. Het repertoire is gevarieerd, van oud tot hedendaags, doorgaans vierstemmig a capella (SATB). Enige uitdaging qua niveau en muziekkeuze wordt niet geschuwd.

Er wordt van de leden verwacht dat de muziek thuis wordt voorbereid. Aandacht voor stemvorming en koorklank vinden wij belangrijk. Voor nieuwe leden van alle leeftijden is altijd wel een plek. En als je besluit lid te worden gaat daar een stemtest aan vooraf.

Repetities zijn wekelijks op de dinsdagavond in Castricum. Twee uur repetitietijd en tussendoor een koffiepauze van een kwartier.

Daarnaast vinden wij het sociale aspect voor onze koorleden belangrijk. Taken worden verdeeld en een goede en gezellige sfeer is belangrijk, waarbij de vrolijke noot niet ontbreekt.

Jaarlijks geven wij minstens een concert. Daarbij staat meestal een thema centraal. Onze muziekcommissie speelt daarbij een actieve rol, in samenspraak met de dirigent. Soms nemen wij deel aan koorevenementen of dubbelconcerten.

Dirigent
Wij wensen ons een enthousiaste dirigent met leidinggevende, didactische en communicatieve vaardigheden. De dirigent is in staat om zowel koorklank als repertoirekeuze verder vorm te geven. Daarbij is aandacht voor stemvorming zeker een wens. Een goede zangstem is een pre! De dirigent weet verder in positieve zin om te gaan met de spanning tussen ambitie en reële mogelijkheden van het koor.

Vakbekwaam, blijkend uit toepasselijke opleiding en/of ervaring, maar ook met initiatief, creativiteit en flexibiliteit ten aanzien van de muziekkeuze, zodat samen met de muziekcommissie soepel inhoud gegeven kan worden aan het jaarlijkse concertprogramma.

Een aantal maal per jaar zal naast de repetities en het gewone mailverkeer ook tijd nodig zijn voor overleg met bestuur of muziekcommissie.

Honorering vindt plaats in overleg.

Uw sollicitatie kunt u tot uiterlijk 5 april 2024 e-mailen ter attentie van ons ons bestuur: solliciteren@kleinkoorcastricum.nl