Muzikanten profiel van Pianist en Drummer Rens van den Akker

Gebruiker: Rens van den Akker

Instrumenten

1e instrument: Piano
2e instrument: Drums

Biografie

Rens van den Akker (1992, Asten) is een Nederlandse pianist en pianodocent. Als kind van zeven startte hij zijn muzikale reis als slagwerker, waarin hij later te zien was op zowel de Nederlandse poppodia en festivals, als de klassieke theaterzalen.

Zijn passie voor klassieke pianomuziek ontdekt hij pas op latere leeftijd. Rond zijn negentiende besluit hij voor klassieke pianomuziek te gaan, wat drie jaar later resulteerde in een succesvol toelatingsexamen op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hier studeerde hij van 2015 tot 2017.

Gedurende zijn contractstudie aan het Fontys Conservatorium, volgde Rens lessen van Russische pianiste Jelena Bazova. Later studeerde Rens op de Wibi Academy in Zeist, waarbij hij masterclasses volgde van de wereldberoemde pianist Wibi Soerjadi. Gedurende deze jaren weet Rens zijn gave steeds meer te ontwikkelen. Zijn interesses voor muziek uit de Romantiek, met als favoriete componist Chopin, treden steeds meer naar de voorgrond. In 2017 maakte hij zijn recitaldebuut in Time &

Advertenties

Deze gebruiker heeft (nog) geen advertenties geplaatst.