Dirigent gezocht door Vocaal Ensemble Kwarts Haarlem (Haarlem)

Dirigent gezocht door Vocaal Ensemble Kwarts Haarlem

In Dirigent Gezocht in Haarlem (Noord-Holland). Geplaatst door gebruiker Vocaal Ensemble Kwarts op 09-06-2024, 45 keer bekeken.

KWARTS ZOEKT EEN NIEUWE DIRIGENT Per 1 januari 2025.

Vocaal Ensemble Kwarts wil muziek van alle tijden uitvoeren, van oude muziek tot modern, hedendaags (klassiek). In de ruim 30 jaar dat het ensemble bestaat is een rijk repertoire opgebouwd, uit diverse stijlperiodes. Deze diversiteit is ook hoorbaar in de uitvoeringen van Kwarts: a capella, begeleid door enkele instrumenten of met een volledig bezet ensemble van instrumentalisten. Vocaal Ensemble Kwarts is behalve een muzikaal avontuur ook een verhaal van mensen die elkaar inspireren en ernaar streven om samen op een zo hoog mogelijk niveau te musiceren. Kwarts bestaat uit 18 koorleden. Het gaat om geoefende amateurs, velen hebben zangles of zangles gehad. We gaan ervan uit dat koorleden thuis alle noten instuderen.
We repeteren wekelijks op donderdag, van 20.00 tot 22.15 uur in de kapel van Woonzorgcentrum Bosbeek in Heemstede. Er zijn twee studiedagen per jaar. Er zijn minimaal twee concerten per jaar met een gevarieerd programma en er zijn nevenconcerten.

Wij zien onze nieuwe dirigent als iemand die past bij het karakter van ons koor en kan bijdragen aan onze ambitie. Maar zeker ook: een leuke dirigent voor een leuk koor.

Wij vragen van de nieuwe dirigent:
-Opleiding koordirectie.
-Ruime ervaring op gebied van koordirectie a capella en met het werken met een begeleidend ensemble.
-Een samenhangend en thematisch concert kunnen samenstellen, in samenspraak met de programmacommissie.
-Het koor op de piano kunnen begeleiden.
-Tijdens repetities balans houden tussen motiveren, ambitie hooghouden en goede sfeer bewaren.
-Verder ontwikkelen van de koorklank.
-Met plezier en kennis van zaken het koor meenemen in de betekenis van de muziek. zowel tekstueel als muziektheoretisch.
-Creatieve wijze van inzingen met stemvorming en voorbereidend op het programma van de repetitie.

Wij hanteren voor het honorarium de adviestarieven dirigenten van het Koornetwerk Nederland.

Meer informatie: zie de vacaturetekst op website

Meer Dirigenten Gezocht in Haarlem: