Band/blaaskapel in oprichting (Arnhem e.o. )

Band/blaaskapel in oprichting

In Drummer Gezocht in Arnhem e.o. (Gelderland). Geplaatst door gebruiker slagwerker op 21-02-2024, 59 keer bekeken.

Bandleider/arrangeur (50) geen prof maar wel heel veel ervaring, zoekt mensen om een nieuwe formatie te beginnen met voornamelijk blazers. Het niveau is niet zo belangrijk maar het is wel handig als muziek gelezen kan worden en je het instrument beheerst, denk daarbij aan minimaal hafabra A niveau.

Ik zoek muzikanten die in een ongedwongen sfeer muziek willen maken. Gezelligheid en plezier is belangrijk en op deze prettige manier zal het niveau stijgen onder coachend begeleiding. Elkaar helpen en respecteren en niet elkaar de loef af willen steken. Vooral ook de nog wat onervaren muzikant kan hier hun ervaring opdoen en meer muzikale kilometers en variatie halen dan bij muziekverenigingen. Dus niet zo stijf als een fanfare of harmonie en melodischer dan een dweilband. Geen big band met bijna elk nummer vol met syncopen en hoge noten maar, begrijpende muzikale lijnen met hier en daar een uitdaging.

Ook andere instrumenten zijn welkom als toetsen en gitaar. Wel is het dan handig om de akkoorden te kennen, notenschrift is niet echt nodig. De bas is al bezet door een basgitarist!!!

Het doel is om er een serieuze band neer te zetten. Minimaal om de week repetitie, een leuk vol repertoire opbouwen om flexibel te zijn en leuke projecten kunnen aangaan als, dansscholen te begeleiden, bedrijfsfeesten, themafeesten aanbieden, etc. Ideeën genoeg om leuke optredens te gaan doen. Een goed functionerende, flexibele amusement band. Ongeveer 10 optredens in het jaar.

Het repertoire zal dan ook uiteenlopend zijn van toen en nu. Salsa, Rumba, Pop, Rock, Cha cha cha, Disco, etc.

Uiteraard is het geen vereniging dus zal gezamenlijk de kosten gedeeld moeten worden voor de zaalhuur maar dat zal de kop niet kosten. Ook een eigen instrument met lessenaar is nodig.

De band hoeft niet groot te zijn en er wordt gearrangeerd naar kunnen als dat nodig is.

Denk aan Mnozil Brass, Vlado Kumpan, James last, Paul Mauriat sfeer maar dan op amateur niveau.

Bij twijfel, mail gerust!!!